Vem talar klarspråk om klimatet?


Jag kämpar med klimatfrågan men har nästan inte fått några svar eller, i så fall, mest arga grymtningar. Nu hittade jag äntligen en blogg, kallad JMM BLOGG, som åtminstone försöker sig på att svara på vad han tror att en tekn. dr. Lars Bern, som erkänner att det förekommer en uppvärmning men anses vara "klimatförnekare", anser. Denne Bern stod också bakom det s.k. "stockholmsuppropet" mot klimathysterin (och Greta-effekten) ochsom jag tror skrevs under huvudsakligen av forskare och professorer som inte är klimatforskare, .

Bern menar, enligt JNN BLOGG, att de som ligger bakom klimatlarmen är personer som jobbar med globalisering och önskar ersätta staters suveränitet med överstatliga institutioner, på vilka EU och FN är exempel. Genom överstatliga avtal som begränsar nationalstaten ska makt överföras till de globalistiska institutionerna och då behöver man något att skrämma folk med. Det är där klimathotet kommer in i bilden.

Det skulle iofs inte förvåna mig om detta är en del av sanningen. FN-organet IPCC:s hantering av frågor kring klimathotet kan åtminstone ifrågasättas som vårdslös eller nedlåtande. Visst kan man skönja lite religiösa övertoner i skolstrejksrörelsen men det skulle onekligen underlätta om man från internationellt, auktoritärt håll tog sig tid att räta ut en del frågetecken i stället för att frankt påstå att "debatten är slut". Vilka frågor detta är ska jag återkomma till.

Samtidigt är det svårt att se vad som egentligen driver de klimathotsförnekande rörelserna till att, med mycket hat och stor energi, helt bortse från detta, möjligen blott påstådda, hot (även om de erkänner den aktuella uppvärmningen), och i stället blint förlita sig på att vår planet, "Gaia" som den ibland lite flummigt kallas, är självreparerande, som den enligt dem alltid varit. Vad är det som är så farligt med att, för säkerhets skull, begränsa koldioxidutsläppen, och vidta andra åtgärder? Om man nu samtidigt kan hålla tillbaka den kapitalistiska globaliseringen, vilket även jag hett åstundar.

Undrar om alla riktigt håller med Bern om, eller har förstått, vem som då är fienden enligt honom. Man hör många ve-rop över vänstern, sossarna, 7-klövern och etablissemanget från fotfolket på den sidan. Det finns visserligen både ett sosse- och vänsterparti i dagens Sverige, men finns det några verkliga socialister eller socialliberaler som bryr sig om de svaga i samhället? Jag anser inte det. C och MP är de farligaste partier vi har och SD är enbart en joker i leken som, hittills, har turen att vara ensamma om att våga tala om migrationens baksidor, utförande och följder . Vi behöver inte bara nya politiker utan också nya partier!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

S:t Barhélemy under svenskt välde

Havsnivåhöjningar

Fuskande svenska politiker