Mellan hägg och syren



Hägg Foto: Gunnar Lundh, Nordiska museet



Nyheter i korthet den 21 juni 2019

Då var det nära tredje världskriget igen när USA-plan fick order att bomba militära mål i Iran, som vedergällning för ayatollorna skjutit ner en amerikansk drönare som kanske, kanske inte, kommit in över iranskt territorium. Tur att radiokommunikationen fungerade!

Hemma i Sverige har SL, som jag förstår är ett trafikföretag i stockholmstrakten, anlitat en mördare som trygghetsvärd varvid han i denna funktion misshandlat en plankare med slag i huvudet. Ja, inte mycket talar för att dömda mördare blir psykist friska efter att ha vårdats i fängelse ett antal år.


Så får vi reda på att det i Sverige finns en anti-skolrörelse som vägrar låta barnen gå i svensk skola. Som jag förstår det främst eftersom familjerna är på ständigt flyttande och resande fot. Så primärt är det inte en kritik av "världens bästa skola" (ha,ha!). De rika, de kan minsann!

Så har Ecuador släppt Julian Assanges svenske vän, krypteringsexperten Ola Bini efter ihärdiga, internationella påtryckningar och senkommen habeas corpus-förhandlingar. Vet i tusan om man som svensk vågar besöka det landet mer där caudilleros bestämmer och demokratin tydligen är ornamental. Och vad kan det finnas att "hacka" där?

Och så har en brittisk minister varit våldsam mot en demonstrerande Greenpeace-kvinna! Ja, han får väl avgå då, politiker är ju som polletter: dvs. utbytbara. Däremot är det ju allvarligt att han inte har större respekt för folket röst och att kvinnan kanske fått blåmärken. Ministern har bett regeringen undersöka huruvida han bryter mot ministerkoden "efter hans agerande" skriver Expressen på felaktig svenska. Duktig vovve!

Och så frågar sig Marteus i en ledare, som jag turligt nog får syn på när den blinkar till om regeringen hatar äldre och sjuka. Den är nämligen inte bara elaka mot dem utan rent av omänskliga, skriver hon. Ja, Marteus är nog det bästa med hela Expressen-konkarongen! Jag tror det är ren inkompetens och egoism. I dagens värld gäller det främst att strunta i andra, skryta om sig själv och raka åt sig av skattemedel. Det är politrukkerna bra på, ja frågan är om de inte är bäst i klassen - på just det. Rent intellektuellt har de synnerligen slätstrukna betyg, det vet vi.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

S:t Barhélemy under svenskt välde

Havsnivåhöjningar

Fuskande svenska politiker