Ett nytt folkhem - igen


"Det är dags att bygga det nya folkhemmet" basunerar sossarnas partisekreterare ut i Expressen (!) och Stefan Lövén stämmer pliktskyldigast in, förmodligen genom att nicka tvärs över skrivbordet.

Vi är kanske några som däremot frågar oss varför det gamla folkhemmet, som visserligen inte var full utbyggt och hade sina tillkortakommanden, hur det överhuvudtaget lyckades gå så totalt under jorden på så kort tid. Och detta skedde under såväl borgerliga som sossedemokratiska regeringar. Med gemensamma ansträngningar lyckades man rycka undan tryggheten i pensionssystemet, skapa en helt onödig bostadsbrist utan tidigare motstycke,kommunalisera skolan och sälja ut välfärden samtidigt som man gynnade globalism och redan rika krösusar.

Det började med att vi skulle vara så jäkla duktiga, satsa på oss själv, äta sju skivor bråd om dagen, ha företagsidéer och bli direktörer lite till mans. Något riktigt eftertänksamt och förståndigt motstånd mot detta fanns inte så långt man kunde se på den svenska horisonten.

Till detta kom en allmän högervridning, total kollaps t.o.m. för illusionen om jämlikhet manifesterad genom sovjetväldets fall, ersatt av revolutionär, feministisk vrede, en betydande invandring som i sin tur väckte nationalistiska strömningar ur törnrosasömnen, sossarnas felsatsning på ett synnerligen olämpligt menageri av ledande företrädare, en renässans för delvis reaktionära, kristna värden, "gröna vågen" som förvandlades till en godhetstörstande frälsningslära samt en teknisk utveckling och en politisk korrekthet som skymde sikten allt för väl.

Och över allt detta svävade ett hotfullt federalistiskt syftande EU som ibland kunde tyckas agera med rent sovjetiska förtecken även om det inte strävade efter en folkets, utan en globalismens diktatur.

Så vem tror man orkar jobba för ett nytt folkhem, eller ens det gamla folkhemmet anpassat till en nyare tid, när det gamla spolats ner så grundligt på toaletten, landet går runt på psykofarmaka och bag-in-box-vin och man har fullt sjå att följa med i nöjes- och sportindustrins alla upptåg samtidigt som man inte får den tand- och sjukvård man tycker att man som skattebetalare skulle kunna kräva och statens medel i stället förskingras och försnillas på alla upptänkliga sätt.

Får väl önska er lycka till med detta sisyfosarbete. På så vis sysselsätter ni er och får oförtjänt bra ersättning för detsamma. Men det blir nog näst intill omöjligt att engagera "folket" - igen. Hoppas vi är många som vill se inte bara helt nya politiker utan också helt nya partier utan bindningar till det förflutna, partier som lägger upp ett program för vad de vill och sedan står för det.

Ja, till en stark stat, företagsamhet, offentlig välfärd och till proportionerliga, progressiva skatter.

Nej till råkapitalism, korruption, klasskillnader, politisk fantasilöner och -förmåner samt vårdlös hantering av skattemedel.

https://www.expressen.se/debatt/nu-ar-det-dags-att-bygga-det-nya-folkhemmet/


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

S:t Barhélemy under svenskt välde

Havsnivåhöjningar

Fuskande svenska politiker