Myndigheterna håller Swedbank bakom ryggen!


Eller snarare: det är ledande personer inom Swedbank som hålls bakom ryggen av självaste staten. Jag vet inte vilken typ av korruption det kan anses vara, är varken ekonom eller jurist. KAN NÅGON TA TAG I DETTA!
Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten har sedan man mottog anmälan granskat den anmälda brottsligheten som har kopplingar till Sverige, vilket bland annat visar följande:• De överföringar som skett till svenska bankkonton i Swedbank är begränsade och har omfattat en mindre del av det totala anmälda beloppet. 
Mindre än 50 % av 176 miljoner USD. Det är likväl en jädrans massa pengar!!! Ja, så mycket att det inte går att ta till sig riktigt. 
• De anmälda överföringarna till svenska bankkonton i Swedbank har skett under åren 2006-2012 och skall därför bedömas utifrån den då gällande straffbestämmelsen om penninghäleri, och inte den nuvarande, skarpare lagstiftningen om penningtvätt från 2014.
Det är bara sju år sedan senast. Och hur mesiga var straffbetsämmelserna före 2014?
• Detta innebär att samtliga överföringar till svenska konton i Swedbank bedöms ha skett så lång tid tillbaka att anmälda gärningar nu är preskriberade.
Jag har med mig från barnsben att preskriptionstid är 10 år och förvånar mig de preskriptionstider som tillämpas mot vanligt folk och verkar vara 20 år eller mer!
Med anledning av ovanstående har åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg fattat beslut om att inte inleda förundersökning.
Frågor om beslutet besvaras av Henric Fagher, chefsåklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg, fram till cirka kl. 11:15 idag måndag den 1 april. Tel: 010-562 93 33. henric.fagher@ekobrottsmyndigheten.se 

Och det är förstås så lämpligt att det är för sent att fråga vidare efter den 1 april. Vilket jädrans aprilskämt!!! De rånar oss och skrattar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

S:t Barhélemy under svenskt välde

Havsnivåhöjningar

Fuskande svenska politiker