Swedbank ska inte komma undan!


Det torde nu vara uppenbart för var och en att såväl Swedbanks storägar som styrelse är utrustade med vad som kommit att kallas "criminal minds". Alla kurser de går på, all ekonomisk litteratur de läser och alla förmaningar de får från myndigheter ser de som tillfällen att lära sig hur man (nästa gång om inte annat) ska kunna kringgå lagar och regelverk. 
Nu hoppas de åter komma undan personligen genom att offra en ornamental kroppsdel som ser ut att vara viktig (21 miljoner) men egentligen är avsedd för just detta ändamål (att offras vid eventuell kris). 
De tror sig färmed kunna lugna kunder, småägare och allmänhet så att sedan ska kunna fortsätta som tidigare/alltid med sin fullständigt hänsynslösa girighet, träffas i mörka rum bakom tunga gardiner och fortsätta dunka varandra i ryggen samtidigt som de ler hemlighetsfullt men alldeles för stort för att man inte ska kunna avläsa vad som utspelar sig i deras inre, nämligen en förvivlad kamp för att dölja sin självbeundran och sitt förakt för pöbeln.  
Inte en rakryggad, vuxen person i sikte bakom de champagneglas de håller upp för att dölja sin eufori och de gester de gör för att de inte kan stå stilla! Och rötan går rakt genom samhället, hoppar oförväget över till storfinansen, storföretagarna och politiken i stort. Jag önskar ingen av dem och i synnerhet in Bonnesen någon som helst lucka i framtiden. Det är fullständigt att ologikst att det bara är en person  galjonsfiguren som är ansvarig när en rikserat insättarnas eller ägarnas pengar på detta sätt.

Bankbyte är på gång! 

Kanske man kan inleda en liten romans med någon lantlig liten sparbank eller annan bank som inte har samröre med vare sig Swedbank, Nordea eller den Danske bank? Hör av er!

Det här säger väl allt: Bästa banken för privatpersoner 2019


Länsförsäkringar Bank (76,1)
Handelsbanken (72,3)
Sparbankerna (72,2)
Skandia (70,7)
ICA Banken (70,1)
Danske Bank (67,5)
SEB (65,7)
Övriga banker (65,4)
Swedbank (59,5)
Nordea (58,5)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

S:t Barhélemy under svenskt välde

Havsnivåhöjningar

Fuskande svenska politiker