Det är PK-elitens fel



Visst är det bra att vara god (=human) men "för snäll" brukar man ju säga vara lika med 'dum'.
Sveriges befolkning kommer att ha ökat från 8 miljoner 1969 till beräknat 11 miljoner 2028 och ökar just nu nu med genomsnittligt 100 000 per år framöver. Det beror på födelseöverskott och till en större del nettoinvandring.
Det skulle kanske inte varit något problem om samhällsplanering och -organisation på något magiskt sätt lyckats planera i förväg, anpassa sig och försöka styra upp processen.
Personligen skyller jag inte på invandrare vare sig kollektivt eller på de kulturer, nationer, religioner de representerar. Men jag kan tänka att det skulle ha kunnat vara desto smidigare ju fler invandrare som kommer från kulturer som liknar vår egen (jämför invandringen fram till 60- eller 70-talet).
Att det uppstår problem kan dock i grunden ingalunda ha med nationalitet, kultur eller färg att göra. Ingen människan eller organisation kan råda över var det uppstår krig, katastrofer eller förtryckande regimer. Men det skulle ha varit lika problematiskt om invandrarna vore dalkarlar från ett okänt Dalarna på andra sidan jordklotet, snögubbar från Antarktis eller homini erecti som levt avskilda i någon osynlig dalgång.
Nej, det är förmodligen främst /en stor/ mängd nya personer över /kort/ tid och omöjligheten av förberedelser (till viss del oundviklig) som utgör svårigheten. Dock tycker jag att man måste förstå att Svensson och etablerade invandrare, som själva ser och dessutom läser om samhällsproblemen och över åren ser allt fler slöjor, hijaber och personer med främmande utseenden när de går ut på stan lätt får en primitiv känsla av att det skulle kunna vara, om inte alla, så åtminstone några dessa individer som bär skulden för ökad otrygghet och andra problem. Sådan är ju den mänskliga naturen: en avvaktande attityd eller i värsta fall främligsfientlighet har alltid funnits med på menyn, också mellan invånare i närliggande byar.
Om personen då uttrycker sin oro tillrättavisas han/hon i överlägsen ton och sägs vara rasist. Detta samtidigt som eliterna säger att det inte överhuvudtaget finns några problem. Ja, ibland undrar man om de ens erkänner att ett förekommer invandring.
Folk är tåliga men det är inte de som är dumma och nu börjar allt fler förstå, och erkänna, att det är politiken det är fel på. Samtidigt som fritänkande medborgare tuktas tillåts den allra råaste kapitalism härja fritt och förvandla världen till ett gigantiskt dickensianskt London men nu med bättre klädda tjuvar och banditer. Därav den helt onödiga bostadsbristen och denna vedervärdiga personalbrist inom de områden som borde utgöra själva grundstenen i ett välfärdsland. Som grädde på moset har vi så problemen med nyfattigdom, segregation, otrygghet, "hederskultur" och urusla skolresultat.
Det är dags för våra makthavare att konstatera att flyktingmottagande utgör en nettokostnad för de offentliga finanserna under lång tid efter att invandringen skett. Också arbetskraftsinvandring skulle ha blygsamma effekter på välfärdens finansiering, eftersom den samtidigt bidrar till att befolkningen, och därmed behoven inom offentlig sektor, ökar. 
Den snabba befolkningsökningen ochden växande andelen äldre kommer att sätta dubbel press på välfärden framöver. Till skillnad från barnafödande har migration liten effekt på en befolknings åldersstruktur. För att hålla Sveriges åldersstruktur år 2015 konstant fram till år 2080 skulle det krävas 38,1 miljoner nettoinvandrare under perioden och Sveriges befolkning 2080 skulle då uppgå till 54,6 miljoner”
Om man inte önskar en så stor befolkning måste man alltså hitta andra vägar. Jag tror som Anna Dahlberg i Expressen att det blir nödvändigt med en helt ny migrationspolitik där vi tillåter oss att, liksom våra nordiska grannar, föra en distinkt signalpolitik och att samarbeta med andra länder när det gäller att förhindra eller mildra katastrofer. 
Med dubbelt så många äldre 2028 är det bara att skjuta till mer pengar för att hantera situationen. Och så ska vi förstås ta ansvar för de invandrare som redan finns hos oss och "sköter sig".

/ Med tack för idéer till Anna Wahlberg på Expressen /

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

S:t Barhélemy under svenskt välde

Havsnivåhöjningar

Fuskande svenska politiker