De första svenskarna mörkhyade?



Ja, det kan ju hända men jag ställer mig tveksam. Främst eftersom det verkar så snarlikt en våt propaganda-dröm för PK-ister. Jag vill se de vetenskapliga bevisen och få dem klarlagda. Och om så skulle vara: vilka som råkade vara här just efter istiden har ingen betydelse för dagens situation i Skandinavien. De har kommit, assimilerats med andra folk och försvunnit. Detta säger jag trots att jag skulle gilla att själv vara mörkare och inte är emot fungerande mångkultur, historisk migration eller en genetiskt frisk och mångfaldig genuppsättning, detta vare sig funktionellt eller personligen preferentiellt. Vilket torde vara bevisat flera gånger om i min livshistoria. Däremot anser jag det senaste seklets flyktingpolitik är på väg att bli ödesdigert.

Så här går emellertid  det icke helt övertygande resonemanget i seriens första program:


Skandinavien var det sista hörnet av världen som befolkade efter istiden. Först var det jaktexpeditioner om somrarna. Men för 11 000 år sedan började några av dem dröja sig kvar året om. Vilka var dessa människor? 

De första européerna kom från Afrika för 80 000 år sedan. DNA-forskning visar att när de nådde Skandinavien hade deras gener börjat förändras även om arvet från Afrika fanns kvar. De var inte speciellt lika någon annan människogrupp som lever idag. De hade mörk hy men låg pimentering för ögonfärg så de hade troligen blå ögon allihop /?!/När det gäller den handfull / 5 st.!/ individer som vi har undersökt är vi säkra. De ser alla i princip likadana ut. Så hur blev då vi nordbor så pass bleka som vi är nuförtiden? 

I Norge begav pionjärerna sig norrut längs kusten. Man hämtade nu sin mesta mat ur havet och tillverkade flintredskap som t.ex pilspetsar, med användning av samma teknik som de första jägarna. Tack vare sådana fynd går det att följa den snabba kolonisationen ända upp till Varanger-halvön. 

Där dyker det upp dock upp spetsar och vapen som inte alls liknar dem som de sydliga jägarna tillverkade. Inte bara dessa redskap kom norrifrån utan de spreds av en ny grupp jägare och samlare /?!/, alltså vilt främmande människor, som kom från motsatt håll (Ryssland, kanske Sibirien). 

De hade blekare hud och blandad hår- och ögonfärg. Den nordliga gruppen hade genvarianter alltså för ljus hud /?!/ vilket den sydliga inte hade /?!/. En mutation för ljus hus som hjälpte till att bilda D-vitamin och överleva i ett mörkt klimat. 

Östjägarna förde också med sig en helt ny tankevärld som rena prydnadsföremål för symbolbruk /?!/ kanske för religiös användning. Inom kort tid /?!/ hade de båda befolkningarna blandats i hela dåvarande Skandinavien. 

Före 10 200 när större delen av inlandsisen smält bort kan befolkningen i nuvarande Sverige ha uppgått 3 000 individer. Det äldsta skelett som hittats är från denna tid, den 80-åriga och 1.70 m långa /?!/ s.k. ”österödskvinnan”. Invandringen från öster gjorde att Skandinaviem snart hade Europas mest blandade befolkning/?!/ Men nu /?!/ gjorde evolutionen nordborna gradvis allt ljusare. Människor från den här tiden kan ha ha genetiska data från båda grupperna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

S:t Barhélemy under svenskt välde

Havsnivåhöjningar

Fuskande svenska politiker